Historia i Stockholm, Sverige och Vallentuna.

Historia i Stockholm, Sverige och Vallentuna.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev - alla blogginlägg till din e-post

Gå in här

Nyårskrönika.

VerksamhetenPosted by Angus Carlsson 01 Jan, 2017 22:15Det har varit ett givande år för oss både ekonomiskt och idémässigt. Vi har utvecklat våra turer och tagit fram nya. Samarbeten har skapats och frodats och omsättningen börjar reflektera vår arbetsinsats något mera, nästa år satsar vi på att växa kraftigt och skapa nästan heltid åt mig. I den här korta krönikan tittar vi tillbaks på några höjdpunkter från 2016 och blickar fram emot 2017 års nyheter.

2016.

Kyrkoturen tillsammans med Vallentuna församling.

I år guidade jag och min kollega en engagerad grupp. Arrangör var Vallentuna församling och temat för dagen var konst och kultur i uppländska kyrkor. Vi besökte Lagga, Knutby, Rö och Funbo kyrkor under en heldag full av aha-upplevelser och intressant helgonberättelser.

Vi var båda mycket nervösa inför turen men hade läst på nästan överdrivet mycket och jag kan utan minsta tvivel säga att det var en av de 5 bästa guidningarna vi någonsin gjort och det var den klart nöjdaste gruppen hittills. Det var extra glädjande eftersom detta även var den mest kunniga gruppen vi någonsin haft på en tur, folk från Vallentuna konstförening och en präst från församlingen vars specialämne Sankt Olof kom upp på flera platser under turen.


Guidning i Knutby kyrka.

Guidningen i Kårsta kyrka på Kårstabygdens dag.

Jag (Angus Carlsson, ägare och guide) var en av de som hyllade Kårstabygden under dess egen dag i augusti. Med guidning i Kårsta kyrka berättade jag om bygdens liv under medeltiden och nyare tid. Ibland kan en kyrkobyggnad upplevas som tråkig om den inte har så många föremål eller lider av kalkmålningsavsaknad. Kårsta har lite av detta syndrom, men det fantastiska senmedeltida altarskåpet ger kyrkan liv och utrymme för att berätta spännande helgonhistorier. Guidningen hölls i Össeby församlings regi, en av flera församlingar som vi har ett gott samarbete och utbyte av.

Våra engelska vikingaturer har kraftigt höjt vår omsättning.

Vi har gått från att haft en lokal målgrupp som majoritet till att få amerikaner, kanadensare, europeér och andra utländska besökare att fascineras över vår hemkommun Vallentuna och dess vikingaarv. De som en del svenskar bara upplever som stenar fascinerar en amerikan vars historia bar sträcker sig några hundra år tillbaka i tiden. Runstenen och vikingen är exotisk.


Runsten vid Jarlabankes bro, ett av stoppen på Vikingaturerna som även kan bokas på svenska, mejla info@timetraveltours.se

Vi gick från 0 till 11 recensioner på TripAdvisor varav 10 är högsta betyg.

TripAdvisor är A och O inom besöksnäringen och vi har tagit oss över den så kallade ”now they trust you”-spärren. 10 stycken ”5-star reviews”. Läs någon här: https://www.tripadvisor.se/Attraction_Review-g189852-d9799393-Reviews-Time_Travel_Tours-Stockholm.html

2017.

Turer till Birka och Sigtuna på svenska och engelska.

Vi expanderar vår vikingaturism genom att erbjuda guidningar i Sveriges första stad och Sveriges första ännu existerande stad, Birka den förra, Sigtuna den senare. Med oss får du resa tillbaks i tiden och se den från en ny horisont.

Vikingakvinna på Birka.

Nya partnerskap, nya möjligheter.

Vi har slagit ihop oss med en mycket engagerad Danderydare som erbjuder historiska vandringar på Nora Ekeby kulturstig, ni bokar på timetraveltours.se och han gör jobbet!

Nya hinder, nya lösningar.

Vi har försökt registrera vårt varumärke under hösten men har blivit blockerade av osunda EU-regler. Det finns ett icke-konkurrerande företag i Storbritannien med liknande namn som har vägrat att släppa igenom vår ansökan. Därför kommer vi troligen bli tvungna att byta namn på företaget, ett stort hinder, men med en bra lösning kanske vi kan hitta på ett ännu bättre namn.

GOTT NYTT ÅR TILL ER ALLA FRÅN TIME TRAVEL TOURS!
  • Comments(0)//blog.timetraveltours.se/#post34